Malawi

Met vrienden aan een grote eettafel verhalen uitwisselen. Een uitgebalanceerd gerecht met prachtige smaken hebben je net verwend. De warme gezelligheid onder elkaar maken het tot een perfecte avond. Onder het genot van een warme kop koffie en thee worden de verhalen tot ieders plezier een tikkeltje aangesterkt. Als afsluiting, voor de koffiedrinker een latte macchiato of espresso en als theedrinker het moment waarop je wordt geconfronteerd met een glas heet water en een theezakje.

Ik neem je daarom mee naar Malawi. Een land in het warme hart van Afrika dat grenst aan het uitgestrekte Malawi meer met enorme savannes en rijke groene bossen in de bergen. De gastvrije bevolking doen je welkom voelen. Over de rode stoffige wegen, het land doorkruizen en genieten van het rijke wildleven. ’s Avonds op de waranda van een lodge genietend van de zonsondergang denk je aan de spannende wild safari’s en het prachtige lake malawi. Toch is Malawi naast haar natuurlijke rijkdommen ook een van de armste landen ter wereld. Het land is afhankelijk van de tabak- maisteelt en export van thee. Via grote theeproducenten vindt de Afrikaanse thee haar weg in vele blends die de gemiddelde Nederlander in de supermarkt koopt.

De thee van Soolong onderscheidt zich van de gemiddelde supermarkt thee. Soolong werkt in Malawi samen met een gepassioneerde theeboer die heerlijke specialty teas produceert, waarbij smaak en karakter van de thee voorop staan. Duurzaamheid met aandacht voor natuur, theeplukkers en de leefgemeenschap is onlosmakelijk verbonden aan de productie van deze specialty teas, wat de ziel van Malawi tot haar recht laat komen. Fairtrade, passie en het streven naar dezelfde ethische waarden kenmerken de samenwerking tussen beide partijen.

Soolong hanteert niet alleen een fair price, maar geeft ook een gedeelte van de omzet terug aan de lokale gemeenschappen via Stichting Aid1to1. De steun is divers en kleinschalig van schoolmiddelen, tot ziekenhuis-apparatuur waarmee Soolong de lokale bevolking een steuntje in de rug geeft. Deze ondersteuning stelt mensen beter in staat om zelfstandig een stap vooruit te maken. Soolong gelooft er in “samen” meer te bereiken en werkt daarom samen met lokale NGO’s (hulpverleners), thee boeren en de lokale bevolking om de hulp met zorg terecht te laten komen, daar waar deze het meest noodzakelijk is. En wat nog plezieriger is dat je deze zorg en aandacht terug proeft in je kopje thee.

Soolong heeft 4 theeën uit Malawi in het assortiment.

De Malawi Sense is een heerlijk lichte kruidenblend waarbij de munt en het frisse citroengras subtiel in balans zijn. De lichtvoetige Sense kun je de hele dag door blijven drinken en komt op een water temperatuur van 100•C met een trektijd van 5 minuten het beste tot zijn recht. Gecombineerd met een zoet nagerecht levert een ware smaakbelevenis. De frisse thee balanceert gerechten met een zoetje namelijk goed uit. Vaak kiezen mensen voor verse munt thee, maar daar kan munt nogal eens de overhand nemen. Serveer je nagerecht eens met deze heerlijk uitgebalanceerde kruidenblend. De fijne geur en de smaak van de Malawi Sense zal menigeen verrassen en is tevens mijn favoriet.

De Malawi See is een Oolong thee die je voorbij je eigen grenzen laat kijken en een nieuwe thee leert ontdekken. Uitkijkend over het Malawimeer laat je je verrassen en genieten van de body van de thee die het warme hart van Afrika in je kopje terecht laten komen. Een thee die je verwarmt en zowel de groene als de zwarte theeliefhebber zal bekoren.

De Malawi Taste is zeer geschikt voor de ervaren groene theedrinker die van een wat droger mondgevoel houdt. Deze combinatie maakt de thee namelijk zeer geschikt om te combineren met een umami smaak. Een kaasplankje met romige smaken of Italiaanse gerechten waaronder een Spaghetti Bolognese combineren goed. De Taste haalt smaken in je gerecht naar boven die je zonder de thee niet ervaart. Indien je deze thee samen met een umami rijk gerecht proeft dan adviseer ik de  thee te doseren op 18 gr thee per liter. Op basis van deze zetwijze wordt het beste uit je gerecht en de thee naar voren gehaald. Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van deze thee bij je gerecht. 

Malawi Enjoy is theeblend met een rijkheid aan kleur en stukjes mango. De amberkleurige thee gezet op 100•C levert meer body op. De thee op een lagere temperatuur geeft meer fruitigheid in je kopje. Deze veelzijdige thee serveren is jezelf verwennen, een geniet moment voor je gasten terwijl je de kleine gemeenschappen in Malawi steunt in hun strijd tegen armoede. De Enjoy lijn van Soolong staat voor “samen genieten & verbintenis”. Deze thee verbindt niet alleen culturen maar laat je ook genieten van de mooie momenten samen aan tafel.

Genietend van deze heerlijke theeën mogen de verhalen best een tikkeltje worden aangesterkt.

In Malawi zeggen ze Sangalalani, Soolong zegt, Enjoy en ik zeg, geniet…..

Petra de Koning,

Theesommerlier

T bridge

Stay in touch

Schrijf je nu in en ontvang Soolong nieuws!
Blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen.

Voor vragen over het gebruik van jouw persoonlijke gegevens door Soolong, raadpleeg ons Privacy Statement.