Water

Ben jij net als de meeste mensen gewend om thee met kraanwater te zetten?

Weet dan dat je jezelf in smaakbeleving te kort doet bij het drinken van je favoriete thee. Het water wat je gebruikt voor het zetten van thee kan namelijk een wereld van verschil in smaakbeleving geven. De kwaliteit van het water waarmee je thee zet heeft dan ook veel invloed op aroma en smaak.

De samenstelling van kraanwater in Nederland verschilt enorm. Zo smaakt het water in het zuiden van ons land anders dan in midden of noorden. Er zit kalk en mineralen in het water en de hoeveelheden hiervan verschillen per regio. Deze stoffen reageren met de enzymen in thee wat invloed heeft op de aroma en smaak.

Kraanwater bevat over het algemeen te veel mineralen en kalk om tot de meest optimale smaakbeleving te komen. Het beste is een pH van 7 en minder dan 50mg droogrestwaarde (o.a. kalk) per liter. Wil je het allerbeste resultaat, dan adviseren wij om een omgekeerd osmose filtratie te kiezen. Dit is een waterzuiveringssysteem op basis van membraanfiltratie, een extreem fijn filter met microscopisch kleine openingen. Onder druk wordt water door het membraan geperst waarbij het membraan zo ontworpen is dat het alleen de kleine watermoleculen van zuiver water er doorheen laat. Zo wordt het gehalte aan mineralen en kalk verlaagd en ontstaat de juiste samenstelling van water.

We begrijpen dat een omgekeerd osmose-systeem niet voor iedereen is weggelegd. Wil je toch een zo optimaal mogelijke smaakbelevening creëren van je favoriete thee, experimenteer dan eens met Spa Blauw. Dit is het meest neutrale water met een pH van 6 en een droogrestwaarde van 33mg per liter. Kijk eens naar het verschil van je thee-infusie als je je favoriete thee met kraanwater hebt gezet of met Spa Blauw. Je zult zien dat het kalk in kraanwater een troebele kleur aan je infusie geeft. De samenstelling van water heeft dan ook grote invloed op de aroma en smaak van je thee!

Verder raden we aan om altijd vers water te gebruiken en de waterkoker niet opnieuw te laten koken nadat het afgekoeld is. Water bevat namelijk zuurstof. Zuurstof is een oxidant en een aromadrager van thee. De minerale samenstelling van het water verandert door te koken. Elke keer als je water opnieuw kookt ontsnapt er zuurstof, wat niet ten goede komt aan de aroma en smaak. Kies voor de meest optimale samenstelling van water en verwen jezelf met de perfecte smaakbeleving van je favoriete thee.

Stay in touch

Schrijf je nu in en ontvang Soolong nieuws!
Blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen.

Voor vragen over het gebruik van jouw persoonlijke gegevens door Soolong, raadpleeg ons Privacy Statement.