DISCOVER OUR SENSES

Thee

Thee is een van de meest gedronken dranken in de wereld. Thee is een warme drank gemaakt door een infusie van de bladeren en knopjes van de theeplant: Camellia sinensis. Het verschil tussen bijvoorbeeld zwarte thee en groene thee is onder andere het moment van plukken en de behandeling van de bladeren na het plukken.

Kruidenthee

Kruidenthee is eigenlijk geen thee omdat hier geen bladeren van de theeplant aan te pas komen. Voorbeelden van kruidenthee zijn kamillethee, zoethoutthee, pepermuntthee en rooibosthee. Het is thee gemaakt van gedroogde planten, kruiden en/of specerijen.

Zwarte thee

Voor zwarte thee worden de theeblaadjes bewerkt met vochtige lucht, dit wordt ook wel fermentatie genoemd. Hierdoor verandert de kleur en smaak. Zwarte thee is de meest gedronken thee in de wereld.

Witte thee

Witte thee wordt gemaakt van de jonge knopjes van de theeplant in plaats van de groene bladeren. Na het plukken worden de knopjes net als bij groene thee direct gedroogd.

Vruchtenthee

Aangezien thee relatief snel een smaak aanneemt, kan het vermengd worden met kruiden of specerijen, bloesem of de etherische olie van bloemen of vruchten. Vaak worden aromakorreltjes toegevoegd, die worden gemaakt van het sap uit vruchten, vermengd met hele kleine theedeeltjes. Vruchtenthee is dus thee waar smaakjes aan zijn toegevoegd.

Groene thee

Groene thee wordt van dezelfde theeblaadjes gemaakt. De bladeren worden na plukken niet gefermenteerd maar direct gedroogd, waardoor ze hun oorspronkelijke groene kleur en smaak behouden.

Stay in touch

Schrijf je nu in en ontvang Soolong nieuws!
Blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen.

Voor vragen over het gebruik van jouw persoonlijke gegevens door Soolong, raadpleeg ons Privacy Statement.